Om festivalen

Velkommen til en ramsalt folkefest.

Da har vi igjen gleden av å invitere dere til Båtfestivalen i Norges fineste by Ålesund.

Ålesund Båtfestival, 08-12 juli 2020, arrangeres for 18 gang og vi kan presentere et sterkere innhold enn noengang.

De fire hektiske sommerdagene er blitt en merkevare for Ålesund by ,noe vi er utrolig stolte av. Festivalen har helt fra starten av vært et idealistisk prosjekt. Det er den enda, men takket være solide støttespillere som Redningsselskapet og Ålesund Sentrumsforening  har den med årene fått en stadig sterkere posisjon. Etter hvert som festivalen har vokst har Ålesund Båtfestival blitt en viktig plass å markedsføre seg.

Samarbeidet med handelstanden og næringslivet har bidratt til en mer spenstig satsing. Programmet er spennende og vi holder på fra 10 til 02.00 hver dag.

Festivalens motto har fra dag en vært ”Trygghet på sjøen”, og mange av arrangementene er knyttet opp mot dette temaet. Særlig fokus er det på barn og sjøvett. Det er viktig at de minste forstår dette med sjøvett, at de alltid skal bruke redningsvest og hvor uvurdelig det er å kunne svømme. I løpet av festivalen vil publikum finne mange anledninger til å få med seg spennende demostrasjoner av sikkerhetsutstyr og redningsaksjoner. De loses gjennom de ulike nødprosedyrene, hvordan slukking av en båtbrann foregår og hvordan en redningsaksjon etableres og fungerer.

Båtfestivalen i Ålesund skal være en blanding av fest og fornuft.

Brosundet blir forøvrig også åsted for mindre ”alvorlige” begivenheter.

Frå før 1860 –tallet  var havnesvømming  et av sommerens høydepunkt .

Under festivalen forsøker vi å gjenskape noe av atmosfæren fra den gang.

Foruten svømmekonkurranser blir det også stuping fra Hellebroa og vannscootershow.

Nytt av året er aktivitetene som vil foregå i Moloveien, der blir mange  spennende aktiviteter; glassblåsing, knuteknytting, båtbyggere og fiskekonkurranser, og med Fløtten kan man bli rodd over Brosundet  fra Skansegata til Fiskerimuseet.

Der vil det bli kapproing, og i flukt med konkurransen blir der arrangert rokurs for den yngste del av publikum.

Det musikalske aspektet har fått en stadig mer solid posisjon, og årets program er under utarbeidelse, vi kan love kvalitet alle dager fra hovedscenen.

Det meste av aktivitetene både på land og til vann er også i år gratis takket være gode sponsorer og samarbeidspartnere.

Redningsskøyta Elias blir  i  Ålesund hver dag , og lørdag blir det tog gjennom byens gater hvor både store og små oppfordres til å kle seg ut. Det blir også Trylle-show fra hovedscenen  og Thomas tivoli sørger for masse magi og spenning under hele festivalen. Mer spennende kommer på programmet etter hvert!

Vi vil gjerne rette en stor takk til våre medarbeidere under festivalen,vi har ca. 70 personer i sving i en travel festivaluke. Flere av disse har vært med oss helt fra starten av. En fantastisk gjeng!

Vi vil også rette en stor takk til Ålesund Kommune, Parkeringsetaten, Havnevesen, Brann- og Politietaten, som vi hele tiden har hatt et enestående samarbeid med.

Utfordringer vil det hele tiden bli, men så lenge vi spiller på lag blir dette BRA!

Ålesund Båtfestival vil hele tiden prøve å videreutvikle festivalen i Ålesund by, og håper derfor at Ålesund Kommune, og Fylket ser verdien av dette arbeidet vi nedlegger.

Vi vil ønske dere ALLE hjertelig velkommen til  årets båtfestival 2020,  bruk Ålesund sentrum disse dagene, og bli kjent med Norges vakreste by.

 

Geir Østensen                                                     

Festivalsjef.